Ο Χορευτής Λιούτζ Φέρστερ

Πίνα Μπάους - Λιούτζ Φέρστερ (Lutz Förster)
Λιούτζ Φέρστερ (Lutz Förster)

Ο Lutz Förster γεννήθηκε το 1953 στο Solingen της Γερμανίας. Ενώ σπούδαζε ακόμα χορό στο Folkwang School του Έσσεν, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Πίνα Μπάους η οποία και τον κάλεσε να συμμετάσχει στο Tanztheater Wuppertal για την παράσταση Sacre du Printemps του 1975, που χορογράφησε η ίδια.

Από το 1978 γίνεται μόνιμο μέλος του χοροθεάτρου και σύντομα αναδεικνύεται ως ένας από τους σημαντικότερους χορευτές και ερμηνευτές του. 

Το 1991 ο Lutz Förster αποδέχτηκε την θέση του επικεφαλής καθηγητή στο τμήμα χορού του Πανεπιστημίου του Folkwang ενώ παράλληλα έκανε το ίδιο και για το Folkwang Tanzstudio, μαζί με την Πίνα Μπάους.

Το 2013 έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής του Tanztheater Wuppertal.

Ο Lutz Förster είναι πλέον ένας καταξιωμένος διεθνώς καλλιτέχνης και δάσκαλος του σύγχρονου χορού, ο οποίος δεν κουράζεται να διαψεύδει σε κάθε ευκαιρία ότι ο Ντέιβιντ Μπόουι ήτανε αδερφός του.

 

Άλλωστε εδώ που τα λέμε, τι σχέση μπορεί να έχει η ωραιοτάτη όσο και περιπετειώδης κατατομή του με αυτήν την επίπεδη και βαρετή μέχρι ανίας του Ντέιβιντ Μπόουι;

Ατυχώς, καμμία απολύτως.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη του Λιούτζ Φέρστερ

ΕΙΠΑΝ

ΒΙΝΤΕΟ

Λιούτζ Φέρστερ στο "Monochrome World"

[printfriendly]

ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο