Κυριάκος Παναγιωτάκος

Κυριάκος Παναγιωτάκος - Μπλέ Πολυκατοικία
Μπλέ Πολυκατοικία

Ο Κυριάκος Παναγιωτάκος (1902 – 1982) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιτέκτονες του μοντερνισμού. Δημιούργησε τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά έργα. Ανάμεσα στα έργα του ξεχωριστή θέση κατέχουν η περίφημη Μπλε Πολυκατοικία (έργο του 1932-33 στο οποίο την επιμέλεια του χρώματος είχε ο ζωγράφος Σπύρος Παπαλουκάς), η Οικία Σπουργίτη στο Φιλοπάππου (1933) καθώς και το Συγκρότημα Δημοτικών Σχολείων επί των οδών Λιοσίων και Μιχ. Βόδα (1931), για τα οποία ο Le Corbusier, επισκεπτόμενος το κτίριο στα 1933, έγραψε στον τοίχο του «Compliments de Le Corbusier ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

ΕΡΓΑ

Δημοτικά Σχολεία Λιοσίων και Mιχ. Bόδα, Έργο του 1931

Κυριάκος Παναγιωτάκος Αρχιτέκτονας - Δημοτικά Σχολεία Λιοσίων και Mιχ. Bόδα
Δημοτικά Σχολεία Λιοσίων και Mιχ. Bόδα

Οικία Σπουργίτη στο Φιλοπάππου, Έργο του 1933

Κυριάκος Παναγιωτάκος Αρχιτέκτονας - Οικία Σπουργίτη στο Φιλοπάππου, Έργο του 1933
Οικία Σπουργίτη στο Φιλοπάππου

ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές αλλά και προτροπές, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις είναι, σε γενικές γραμμές, ευπρόσδεκτες. Το εάν θα γίνουν και αποδεκτές είναι, σε γενικές γραμμές, μιά άλλη ιστορία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Η επιθυμία του περιηγητή του ιστοτόπου για ενίσχυση των άμισθων συντελεστών του είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Παρέχοντάς του το κουμπί της δωρεάς, τον βοηθούμε να το ασκήσει.

Close Menu