Συνεντεύξεις στον Ιστότοπο ‘Καλλιέργεια’

Συνεντεύξεις

Entrance Exams - Interview with Marianna

Η Μαριάννα, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις και η Ατσουμπαλίωση

Μέσα από την συνέντευξη με την έφηβη Μαριάννα, παρελαύνουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις και η ηθελημένη ή αθέλητη πίεση για επιτυχία σε αυτές, ορισμένα στοιχεία σχετικά με την δομή και τον χαρακτήρα της εκπαίδευσης, συμπυκνώματα ονείρων και σχεδίων, καθώς και η ακατάβλητη ορμή της νιότης.

>>
Ειδική Αγωγή και Γεωργική Εκπαίδευση

Ειδική Αγωγή και Γεωργική Εκπαίδευση – 2ο Μέρος

Στο Δεύτερο και τελευταίο άρθρο της σειράς που είναι αφιερωμένη στην Ειδική Αγωγή και την Γεωργική Εκπαίδευση, γίνεται λόγος για την εκπαιδευτική διαδικασία σε σχέση με τις αγροτικές εκπαιδευτικές υποδομές, για την προοπτική των αποφοίτων, καθώς και για την «χομπιστική» διάσταση των αμοιβών των δασκάλων.

>>
Ειδική Αγωγή και Γεωργική Εκπαίδευση - Ειδική Αγωγή και Γεωργία

Ειδική Αγωγή και Γεωργική Εκπαίδευση – 1ο Μέρος

Η Ειδική Αγωγή και η σχέση της με την Γεωργική Εκπαίδευση αποτελούν το κύριο αντικείμενο των δύο άρθρων της σειράς που είναι αφιερωμένη σε αυτήν την ιδιαίτερη μορφή αγωγής. Στο πρώτο άρθρο, η προσέγγιση του θέματος γίνεται από την σκοπιά του Ειδικού Δασκάλου – πως και γιατί ασχολήθηκε, τι προσλαμβάνει από την διαδικασία.

>>

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Φυτεύοντας ή κάνοντας μιά τρύπα στο νερό; Όπως και να το δεί κανείς, το βέβαιο είναι πως το τεχνητό νησί, το Freedom Cove, που δημιούργησαν η κυρία Catherine King και ο κύριος Wayne Adams στον Καναδά, περιλαμβάνει πάμπολλα φυτά, λαχανόκηπο και τέσσερα θερμοκήπια. Όσο για την τρύπα, ναι και αυτή υπάρχει. Για ψάρεμα από το σαλόνι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο