Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά

Αρωματικά και Φαρμακευτικά

Καμφορά Δέντρο (Cinnamomum camphora)

Η Καμφορά (Cinnamomum camphora) είναι και αυτή ακόμα ένα αξιοθαύμαστο δέντρο με πολλαπλή χρησιμότητα. Αλλά και όλοι εμείς, που παιδιά όντες, αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό δυσώδες σκεύασμα της για να αντιμετωπίσουμε το κρυολόγημα, τολμούμε να πούμε πως είμαστε εξίσου αξιοθαύμαστοι.

Lavandula angustifolia – Βοτανική Ταξινόμηση και Ποικιλίες

Lavandula angustifolia Ποικιλίες. Η Lavandula angustifolia ανήκει στα πιο δημοφιλή είδη λεβάντας. Σε αυτό συνετέλεσε αφενός το γεγονός πως πρόκειται για θάμνο εξαιρετικής αντοχής - όταν καλλιεργηθεί σε ελαφρά χαλικώδη και ασβεστούχα εδάφη που διαθέτουν άριστη αποστράγγιση

Lavandula angustifolia – Λεβάντα η στενόφυλλος, Καταγωγή, Περιγραφή και Χρήση

Η Lavandula angustifolia (Λεβάντα η στενόφυλλος) ανήκει και αυτή σε εκείνη την κατηγορία των φυτών που τα ποικίλα βοτανικά ονόματά τους μπορούν να επιφέρουν μια κάποιας μορφής σύγχυση στον ερασιτέχνη ερευνητή ή καλλιεργητή. Πηγή αυτής της σύγχυσης είναι η ταυτόχρονη ύπαρξη διάφορων ταξινομικών συστημάτων για την κατηγοριοποίηση και περιγραφή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

ΒΙΝΤΕΟ

Φυτεύοντας ή κάνοντας μιά τρύπα στο νερό; Όπως και να το δεί κανείς, το βέβαιο είναι πως το τεχνητό νησί, το Freedom Cove, που δημιούργησαν η κυρία Catherine King και ο κύριος Wayne Adams στον Καναδά, περιλαμβάνει πάμπολλα φυτά, λαχανόκηπο και τέσσερα θερμοκήπια. Όσο για την τρύπα, ναι και αυτή υπάρχει. Για ψάρεμα από το σαλόνι.

Συμβουλές αλλά και προτροπές, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις είναι, σε γενικές γραμμές, ευπρόσδεκτες. Το εάν θα γίνουν και αποδεκτές είναι, σε γενικές γραμμές, μιά άλλη ιστορία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Η επιθυμία του περιηγητή του ιστοτόπου για ενίσχυση των άμισθων συντελεστών του είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Παρέχοντάς του το κουμπί της δωρεάς, τον βοηθούμε να το ασκήσει.

Close Menu