Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά στον Ιστότοπο ‘Καλλιέργεια’

Αρωματικά και Φαρμακευτικά

Καμφορά Δέντρο - Οι Ώριμοι Σφαιρικοί Καρποί

Καμφορά Δέντρο (Cinnamomum camphora)

Η Καμφορά (Cinnamomum camphora) είναι και αυτή ακόμα ένα αξιοθαύμαστο δέντρο με πολλαπλή χρησιμότητα. Αλλά και όλοι εμείς, που παιδιά όντες, αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό δυσώδες σκεύασμα της για να αντιμετωπίσουμε το κρυολόγημα, τολμούμε να πούμε πως είμαστε εξίσου αξιοθαύμαστοι.

>>
Lavandula angustifolia Ποικιλίες - Ανθισμένος Θάμνος της Lavandula angustifolia

Lavandula angustifolia – Βοτανική Ταξινόμηση και Ποικιλίες

Η Lavandula angustifolia ανήκει στα πιο δημοφιλή είδη λεβάντας. Σε αυτό συνετέλεσε αφενός το γεγονός πως πρόκειται για θάμνο εξαιρετικής αντοχής – όταν καλλιεργηθεί σε ελαφρά χαλικώδη και ασβεστούχα εδάφη που διαθέτουν άριστη αποστράγγιση.

>>
Native Plants of Lavandula angustifolia Inside Shapes of Rocks

Lavandula angustifolia – Λεβάντα η στενόφυλλος, Καταγωγή, Περιγραφή και Χρήση

Η Lavandula angustifolia (Λεβάντα η στενόφυλλος) ανήκει και αυτή σε εκείνη την κατηγορία των φυτών που τα ποικίλα βοτανικά ονόματά τους μπορούν να επιφέρουν μια κάποιας μορφής σύγχυση στον ερασιτέχνη ερευνητή ή καλλιεργητή. Πηγή αυτής της σύγχυσης είναι η ταυτόχρονη ύπαρξη διάφορων ταξινομικών συστημάτων για την κατηγοριοποίηση και περιγραφή τους.

>>

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on digg
Share on stumbleupon

Φυτεύοντας ή κάνοντας μιά τρύπα στο νερό; Όπως και να το δεί κανείς, το βέβαιο είναι πως το τεχνητό νησί, το Freedom Cove, που δημιούργησαν η κυρία Catherine King και ο κύριος Wayne Adams στον Καναδά, περιλαμβάνει πάμπολλα φυτά, λαχανόκηπο και τέσσερα θερμοκήπια. Όσο για την τρύπα, ναι και αυτή υπάρχει. Για ψάρεμα από το σαλόνι.

Close Menu
Skip to content