Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά στον Ιστότοπο ‘Καλλιέργεια’

Αρωματικά και Φαρμακευτικά

Ψυχοτρόπος Χρήση των Φυτών Μπρουγκμάνσιας - Φυτά Brugmansia sanguinea σε Ανθοφορία

Εθνοβοτανική – Ψυχοτρόπος Χρήση των Φυτών Μπρουγκμάνσιας

Τα φυτά του γένους Μπρουγκμάνσια παρουσιάζουν ιδιαίτερο εθνοβοτανικό ενδιαφέρον και για τις ψυχοτρόπες ή ενθεογόνες ιδιότητές τους. Στο άρθρο που ακολουθεί, δίνονται περιεκτικά όλες οι σχετικές πληροφορίες που αναφέρονται στην παραδοσιακή ψυχοδηλωτική αξιοποίηση και χρήση αυτών των φυτών.

>>
Μυρτιά, τα Άνθη & οι Άγουροι Καρποί

Μυρτιά – Μύρτος ο κοινός (Myrtus communis L.)

Η Μυρτιά ανήκει και αυτή στην ομάδα φυτών που καλλιέργησε ή αξιοποίησε ο άνθρωπος από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια ως τροφή και φάρμακο. Σε αυτόν τον αρωματικό θάμνο ή μικρό δέντρο είναι αφιερωμένο το ακόλουθο άρθρο, δίνοντας ωστόσο βάρος στην ανάδειξη της καλλωπιστικής πλευράς του φυτού.

>>
Φυτό Brugmansia ssp. με Πορτοκαλί Λουλούδια

Γένος Μπρουγκμάνσια – Ταξινόμηση & Περιγραφή

Η συστηματική ταξινόμηση, η βοτανική περιγραφή και η ανάδειξη ορισμένων ιδιαίτερα σημαντικών πλευρών του γένους Μπρουγκμάνσια, που περιλαμβάνει ενθεογόνα και καλλωπιστικά φυτικά είδη με ασυνήθιστης ομορφιάς άνθη μα και συνάμα εξαιρετικά τοξικά φυτά, είναι το βασικό αντικείμενο του ακόλουθου άρθρου.

>>
Καμφορά Δέντρο - Οι Ώριμοι Σφαιρικοί Καρποί

Καμφορά Δέντρο (Cinnamomum camphora)

Η Καμφορά – το μεγάλων διαστάσεων αειθαλές δέντρο με καταγωγή από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου (την Σκωτία;), το οποίο αξιοποιείται με πολλούς τρόπους, καλλιεργούμενο για το ξύλο του, τις φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του, τις βιομηχανικές αλλά και καλλωπιστικές χρήσεις του στον κήπο και στο τοπίο – είναι το θέμα του ακόλουθου άρθρου.

>>
Lavandula angustifolia Ποικιλίες - Ανθισμένος Θάμνος της Lavandula angustifolia

Lavandula angustifolia – Βοτανική Ταξινόμηση και Ποικιλίες

Η Lavandula angustifolia ανήκει στα πιο δημοφιλή είδη λεβάντας. Σε αυτό συνετέλεσε αφενός το γεγονός πως πρόκειται για θάμνο εξαιρετικής αντοχής – όταν καλλιεργηθεί σε ελαφρά χαλικώδη και ασβεστούχα εδάφη που διαθέτουν άριστη αποστράγγιση.

>>
Native Plants of Lavandula angustifolia Inside Shapes of Rocks

Λεβάντα η στενόφυλλος – Καταγωγή, Περιγραφή & Χρήση

Η Lavandula angustifolia (Λεβάντα η στενόφυλλος) ανήκει και αυτή σε εκείνη την κατηγορία των φυτών που τα ποικίλα βοτανικά ονόματά τους μπορούν να επιφέρουν μια κάποιας μορφής σύγχυση στον ερασιτέχνη ερευνητή ή καλλιεργητή. Πηγή αυτής της σύγχυσης είναι η ταυτόχρονη ύπαρξη διάφορων ταξινομικών συστημάτων για την κατηγοριοποίηση και περιγραφή τους.

>>

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Φυτεύοντας ή κάνοντας μιά τρύπα στο νερό; Όπως και να το δεί κανείς, το βέβαιο είναι πως το τεχνητό νησί, το Freedom Cove, που δημιούργησαν η κυρία Catherine King και ο κύριος Wayne Adams στον Καναδά, περιλαμβάνει πάμπολλα φυτά, λαχανόκηπο και τέσσερα θερμοκήπια. Όσο για την τρύπα, ναι και αυτή υπάρχει. Για ψάρεμα από το σαλόνι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο