Τα Φυτά στις Τέχνες στον Ιστότοπο ‘Καλλιέργεια’

Τα Φυτά στις Τέχνες

Frank Plant - Frank 's Plant 'Grow' at the Wageningen University

Η Γλυπτική στον Τοίχο, o Φρανκ Πλαντ & τα Φυτά

Όταν μια εξαίρετη ιδέα υλοποιείται από έναν χαρισματικό καλλιτέχνη το αποτέλεσμα είναι πάντα θαυμαστό: το Ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν ανέθεσε στον γλύπτη Φρανκ Πλαντ την δημιουργία ενός έργου που θα αποδίδει με καλλιτεχνικό τρόπο αυτά που αντιπροσωπεύει το εν λόγω Πανεπιστήμιο. Και ο Φρανκ Πλαντ τα κατάφερε.

>>
Πίνα Μπάους - Η Σπουδαία Χορογράφος Πίνα Μπάους

Η Πίνα Μπάους & το Γκαζόν του Ηρωδείου

Ήτανε καλοκαίρι του μακρινού 2001. Στο τηλέφωνο η Θεώνη, όλο χαρά μου ανακοινώνει πως έφτασε η ώρα της άλωσης του Ηρωδείου: η εταιρεία της, που είχε ως αντικείμενο τα έργα πρασίνου, ανέλαβε την στρώση της ορχήστρας του αρχαίου θεάτρου με γκαζόν. “Άντε και στον Παρθενώνα” της ευχήθηκα.

>>
The Gleaners (1857) (Part) - Jean-Francois Millet

Αγροτική Ζωή & Ζωγραφική: Ζαν Φρανσουά Μιγέ

Ο Ζαν Φρανσουά Μιγέ, ανοίγοντας νέους καλλιτεχνικούς δρόμους ως εισηγητής ενός πρωτόφαντου ρεαλισμού, εστίασε την θεματολογία του στην αφήγηση της αγροτικής ζωής, στην αφήγηση της ζωής των Γάλλων αγροτών της εποχής του, και όχι με την ματιά ενός ηθογράφου αλλά με την ματιά ενός πρωτοπόρου.

>>

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on email

Από την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής, στο πλάσιμο του πηλού, την χάραξη, το ψήσιμο και τις διακοσμητικές επεμβάσεις των σύγχρονων Κορεάτων καλλιτεχνών & μαστόρων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο