Καλλιέργειες Φυτών στον Ιστότοπο ‘Καλλιέργεια’

Καλλιέργειες

Κεφαλωτά Λάχανα στο Στάδιο της Συγκομιδής

Ο Πολλαπλασιασμός του Λάχανου του Κεφαλωτού

Με τον πολλαπλασιασμό του Κεφαλωτού Λάχανου (Brassica oleracea var. Capitata) στο επίκεντρο, η εκδοτική ομάδα της ‘Καλλιέργειας’ έχει την τιμή να κάνει γνωστό στο αναγνωστικό κοινό (συγγενείς και φίλους), πως η σειρά η αφιερωμένη στην επαγγελματική καλλιέργεια αυτού του λαχανικού, φτάνει αισίως στο 4ο άρθρο.

>>
Κατάλληλο Έδαφος για την Καλλιέργεια του Λάχανου - Brassica oleracea var. capitata - Άψογα Σχηματισμένη Κεφαλή

Κατάλληλο Έδαφος για την Καλλιέργεια του Λάχανου

Το τρίτο άρθρο της σειράς της αφιερωμένης στην καλλιέργεια του Λάχανου έχει ως θέμα του την παρουσίαση των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων του εδάφους του αγρού, ενώ δεν παραλείπει να θέσει διάφορα ερωτήματα σχετικά με το ακατανόητο, επίμονο και συνεχές φυλλορρόημα των αναγνωστών της.

>>
Κατάλληλο Κλίμα για την Καλλιέργεια του Λάχανου - Κομμένη Κεφαλή Λάχανου Brassica oleracea var. capitata

Κατάλληλο Κλίμα για την Καλλιέργεια του Λάχανου

Το δεύτερο άρθρο της σειράς της αφιερωμένης στην καλλιέργεια του Λάχανου, έχει ως θέμα του την παρουσίαση των κλιματικών χαρακτηριστικών που κρίνονται ως κατάλληλα για την εγκατάσταση της καλλιέργειας και της επίδρασής τους σε αυτήν, ενώ απευθύνεται στους ανεξήγητα ολοένα και λιγότερους γενναίους αναγνώστες.

>>
Greek Oregano Propagation - Fresh Leaves and Dried Greek Oregano

Ο Πολλαπλασιασμός της Ρίγανης (Origanum vulgare subsp. hirtum)

Μετά την τεράστια αναγνωστική αποτυχία που είχε το πρώτο μέρος του αφιερώματος στην καλλιέργεια της ρίγανης, συνεχίζουμε με αναπτερωμένο ηθικό παραδίδοντας το δεύτερο μέρος της σειράς, το οποίο φέρει τον σεμνό αλλά και ταυτόχρονα ευρηματικό τίτλο ‘Πολλαπλασιασμός της Ρίγανης’.

>>
Growing Greek Oregano - Greek Oregano Fresh Leaves

H Καλλιέργεια της Ρίγανης – Κλίμα και Έδαφος για την Φύτευση του Origanum vulgare subsp.hirtum

Η καλλιέργεια της ρίγανης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και ένας βασικός λόγος γιαυτό, είναι η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των παραγόμενων προϊόντων της, δηλαδή και των υπέργειων μερών του φυτού αλλά και του αιθέριου ελαίου, το οποίο στην περίπτωση του Origanum vulgare subsp.hirtum είναι αρίστης ποιότητας.

>>
Φύτευση της Αλόης Βέρα - Φυτεία Αλόης Βέρα τον 4ο Χρόνο

Καλλιέργεια της Αλόης (Aloe vera) – 5. Η Φύτευση της Αλόης Βέρα

Ρισκάροντας να απωλέσουμε ακόμα και αυτούς τους δύο (2) τελευταίους και γενναίους αναγνώστες της “Καλλιέργειας”, αναρτούμε το 5ο άρθρο της σειράς για την Αλόη και την καλλιέργειά της, με τον ευρηματικό τίτλο “Η Φύτευση της Αλόης Βέρα”.
Δραττόμενοι της ευκαιρίας, ομολογούμαι και το λάθος μας: εντέλει υπάρχουν σκευάσματα της Αλόης βέρα που εφαρμοζόμενα στο αραιότατο τριχωτό της κεφαλής των φαλακρών συνανθρώπων μας, συντελούν στην δημιουργία τριχοφυίας τύπου αυστραλοπίθηκου.

>>

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on stumbleupon
Share on email

Φυτεύοντας ή κάνοντας μιά τρύπα στο νερό; Όπως και να το δεί κανείς, το βέβαιο είναι πως το τεχνητό νησί, το Freedom Cove, που δημιούργησαν η κυρία Catherine King και ο κύριος Wayne Adams στον Καναδά, περιλαμβάνει πάμπολλα φυτά, λαχανόκηπο και τέσσερα θερμοκήπια. Όσο για την τρύπα, ναι και αυτή υπάρχει. Για ψάρεμα από το σαλόνι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο