Άρθρα - Σπαρμένα Χωράφια

Άρθρα

Winter Rose Pruning. Two Yellow Roses - Credits: Pritisolanki

Χειμερινό Κλάδεμα της Τριανταφυλλιάς – Εργαλεία & Σύνεργα

Τί θα μπορούσε να γράψει κάποιος για την τριανταφυλλιά; Πολλά. Για το χειμωνιάτικο κλάδεμα της τριανταφυλλιάς; Λίγα και καλά. Τόσο λίγα και καλά που να μην τα χωρά ούτε και η ιστορική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Και επειδή “το λακωνίζειν εστι φιλοσοφείν” ακολουθεί η ακατάσχετη φλυαρία αρχικά σε σχέση με τα αναγκαία σύνεργα και εργαλεία για το χειμωνιάτικο κλάδεμα της τριανταφυλλιάς. Και έπεται συνέχεια.

>>
Άρδευση της Παυλώνιας - Φύλλα του Δέντρου Παυλώνια

Παυλώνια – 6. Άρδευση της Παυλώνιας & Λίπανση

Προς μεγάλην της θλίψη η συντακτική ομάδα της “Καλλιέργειας” ανακοινώνει πως το λαοφιλές αφιέρωμα στην καλλιέργεια της Παυλώνιας έφθασε στο τέλος του. Αλλά νοιώθει την ανάγκη να συμπληρώσει, πως και στην αρχή να βρισκόταν πάλι το ίδιο θα έκανε:

>>
Pruning of Paulownia - Paulownia Plantation - China

Παυλώνια – 5. Τεχνικές για το Κλάδεμα της Παυλώνιας

Το στοιχείο της έκπληξης είναι αναπόσπαστο κομμάτι για μια ζωντανή, όλο νεύρο ιστοσελίδα. Χρησιμοποιώντας το δείχνουμε στον περιηγητή της ότι η πλήξη και η βαρεμάρα δεν είναι το ατού της. Ετούτη την φορά το στοιχείο της έκπληξης είναι το εφτακοσιοστό εικοστό πέμπτο στην σειρά αφιέρωμα για την Καλλιέργεια της Παυλώνιας.

>>
Paulownia Propagation -Tree Farm

Παυλώνια – 3. Πολλαπλασιασμός της Παυλώνιας

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή των δύο προηγούμενων μερών από την μητέρα και τους συγγενείς των συντακτών της ‘Καλλιέργειας’ (κινεζιστί 养殖), το αφιέρωμα στην καλλιέργεια της Παυλώνιας συνεχίζεται με το τρίτο μέρος να ασχολείται με τους τρόπους πολλαπλασιασμού της.

>>
Paulownia tree - Paulownia fargesii cultivation

Παυλώνια – 2. Καλλιέργεια της Παυλώνιας, Έδαφος & Θέση

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην καλλιέργεια της Παυλώνιας εξετάζονται τα εδαφικά χαρακτηριστικά που ευνοούν την ανάπτυξή του δέντρου καθώς και οι ενδεικνυόμενες περιοχές για την φύτευσή του σε μεγάλη κλίμακα.

>>

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Φυτεύοντας ή κάνοντας μιά τρύπα στο νερό; Όπως και να το δεί κανείς, το βέβαιο είναι πως το τεχνητό νησί, το Freedom Cove, που δημιούργησαν η κυρία Catherine King και ο κύριος Wayne Adams στον Καναδά, περιλαμβάνει πάμπολλα φυτά, λαχανόκηπο και τέσσερα θερμοκήπια. Όσο για την τρύπα, ναι και αυτή υπάρχει. Για ψάρεμα από το σαλόνι.

Στην ενότητα Άρθρα, παρουσιάζεται το σύνολο σχεδόν των κειμένων που γράφτηκαν από τους συντελεστές γεωπόνους καθώς και από τους  λοιπούς συνεργάτες του ιστοτόπου ‘Καλλιέργεια’. Η εμφάνιση των άρθρων γίνεται κυρίως – αλλά όχι απόλυτα – με βάση την χρονική στιγμή που αναρτήθηκαν. Για όλα τα άρθρα καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να είναι οργανικά μέλη ενός συνόλου και όχι επιμέρους κομμάτια μιας θολής διαδικτυακής εικόνας. Στην αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη βαραίνει μόνο και αποκλειστικά τους αναγνώστες και με κανέναν τρόπο τους κακώς γράφοντες.

Ορισμένες μικροαλλαγές στον παρόντα χειροποίητο ιστότοπο, επηρεάσαν κάποιες πτυχές του, όπως για παράδειγμα, τα μουσικά αρχεία. Εργαζόμαστε ακαταπαύστως (κάτω από τους κοκοφοίνικες) για την επίλυση των προβλημάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο