Αναρριχώμενο σε Κορμό

Ταξιδεύοντας με τα

Φυτά

Πως Ταξιδεύουν τα Φυτά;

Λίγο έως πολύ ανορθόδοξα. Και πότε με τον σπόρο, πότε με τον άνεμο και τον σπόρο, πότε με άλλα παρεμφερή θαυμάσια στρατηγήματα, διασχίζοντας μικρές ή απέραντες εκτάσεις, αγγίζουνε τα όρια και γνωρίζουνε τις εσχατιές της φυσικής των ζώνης εξάπλωσης. Η πραγματική ή εικαζόμενη κοιτίδα τους, οι διαδρομές τους στον χώρο και στον χρόνο, καθώς και οι ποικίλες επιρροές που δέχονται και ασκούνε τόσο στις οικοθέσεις τους όσο και στις εντός και γύρω τους ανθρώπινες κοινότητες, αποτελούν και το αντικείμενο ετούτης της ενότητας του ιστοτόπου. Iggy Pop και «The Passenger» για τους ακαταπόνητους περιηγητές.

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

Τα Ταξίδια των Ποωδών

Σε αυτήν την υποενότητα του ιστοτόπου περιγράφονται οι διαδρομές των ποωδών φυτών στον χώρο και στον χρόνο, από τις επιβεβαιωμένες ή εικαζόμενες κοιτίδες τους μέχρι τα φυσικά όρια διασποράς τους και από τα βάθη της φυσικής ιστορίας μέχρι την σύγχρονη εποχή.

Γυναίκα στο περιβόλι με μαρούλια

Φρέσκα Άρθρα Κατηγορίας

Μικρομέρια της Ακρόπολης, Ένα Μνημείο της Φύσης στον Παρθενώνα

Μια παλιά ανατολίτικη παροιμία λέει πως “ακόμα και το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα”. Η Micromeria acropolitana, η Μικρομέρια της Ακρόπολης, ενδημικό φυτό του λόφου της Ακρόπολης των Αθηνών, γνωρίζοντας αυτήν την παροιμία προτού καν διατυπωθεί, άρχισε πράγματι το μεγάλο ταξίδι της μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά γης,…

Κοινοποίηση

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Συμβουλές αλλά και προτροπές, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις είναι, σε γενικές γραμμές, ευπρόσδεκτες. Το εάν θα γίνουν και αποδεκτές είναι, σε γενικές γραμμές, μιά άλλη ιστορία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Η επιθυμία του περιηγητή του ιστοτόπου για ενίσχυση των άμισθων συντελεστών του είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Παρέχοντάς του το κουμπί της δωρεάς, τον βοηθούμε να το ασκήσει.

Close Menu