Αναρριχώμενο σε Κορμό

Ταξιδεύοντας με τα

Φυτά

Πως Ταξιδεύουν τα Φυτά;

Λίγο έως πολύ ανορθόδοξα. Και πότε με τον σπόρο, πότε με τον άνεμο και τον σπόρο, πότε με άλλα παρεμφερή θαυμάσια στρατηγήματα, διασχίζοντας μικρές ή απέραντες εκτάσεις, αγγίζουνε τα όρια και γνωρίζουνε τις εσχατιές της φυσικής των ζώνης εξάπλωσης. Η πραγματική ή εικαζόμενη κοιτίδα τους, οι διαδρομές τους στον χώρο και στον χρόνο, καθώς και οι ποικίλες επιρροές που δέχονται και ασκούνε τόσο στις οικοθέσεις τους όσο και στις εντός και γύρω τους ανθρώπινες κοινότητες, αποτελούν και το αντικείμενο ετούτης της ενότητας του ιστοτόπου. Iggy Pop και «The Passenger» για τους ακαταπόνητους περιηγητές.

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

Τα Ταξίδια των Άγριων Φυτών

Σε αυτήν την ενότητα του ιστοτόπου περιγράφονται οι διαδρομές των άγριων, μη-καλλιεργούμενων φυτών στον χώρο και στον χρόνο, από τις επιβεβαιωμένες ή εικαζόμενες κοιτίδες τους μέχρι τα φυσικά όρια διασποράς τους, και από τα βάθη της φυσικής ιστορίας μέχρι την σύγχρονη εποχή.

ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ

Τα Ταξίδια των Καλλιεργούμενων Φυτών

Ότι επιφυλλάσσεται για τα άγρια, το ίδιο περιμένει και τα εξημερωμένα, τα καλλιεργούμενα φυτά. Σε αυτήν την ενότητα του ιστοτόπου καταγράφονται και αναλύονται οι διαδρομές τους στον χώρο και στον χρόνο, καθώς και οι αδιάλειπτες επιδράσεις που άσκησαν και ασκούν πάνω στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Γυναίκα στο περιβόλι με μαρούλια

Φρέσκα Άρθρα Κατηγορίας

Η Ιστορία του Φυτού του Καπνού Nicotiana tabacum L.

Η Ιστορία του φυτού του Καπνού Nicotiana tabacum L. αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην Ιστορία της παγκόσμιας γεωργίας. Ακόμα περισσότερο, αποτελεί και ένα σημαντικό κεφάλαιο στην Ιστορία του ίδιου του ανθρωπίνου γένους.

Μικρομέρια της Ακρόπολης, Ένα Μνημείο της Φύσης στον Παρθενώνα

Μια παλιά ανατολίτικη παροιμία λέει πως “ακόμα και το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινά με το πρώτο βήμα”. Η Micromeria acropolitana, η Μικρομέρια της Ακρόπολης, ενδημικό φυτό του λόφου της Ακρόπολης των Αθηνών, γνωρίζοντας αυτήν την παροιμία προτού καν διατυπωθεί, άρχισε πράγματι το μεγάλο ταξίδι της μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά γης,…

Κοινοποίηση

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Συμβουλές αλλά και προτροπές, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις είναι, σε γενικές γραμμές, ευπρόσδεκτες. Το εάν θα γίνουν και αποδεκτές είναι, σε γενικές γραμμές, μιά άλλη ιστορία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Η επιθυμία του περιηγητή του ιστοτόπου για ενίσχυση των άμισθων συντελεστών του είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Παρέχοντάς του το κουμπί της δωρεάς, τον βοηθούμε να το ασκήσει.

Close Menu