Φύλλα Φτέρης

Παρουσιάζοντας Όχι Μόνο

Φυτά

Φυτολόγιο Δίχως Φυτά;

Κατά κάποιον τρόπο, ναι – φυτολόγιο δίχως φυτά. Γιατί σε ετούτη την ενότητα του ιστοτόπου, ο φυτικός κόσμος παραχωρεί ευγενικά την θέση του στο δημιουργικό παραλήρημα των παράλληλων και παράπλευρων ως προς αυτόν άλλων κόσμων. Αλλά αποσείει την ευθύνη για τους επακόλουθους μονολόγους. Αποσείει την ευθύνη για τις προκείμενες συνεντεύξεις. Αποσείει την ευθύνη για τα μέλλοντα αφιερώματα. Και ευγενικά αφιερώνει το “This Land Is Nobody’s Land” σε όλα τα συνάδελφα του όντα των φυτικών και μή, αξεδιάλυτα αλληλοπλεκόμενων μαζί του, κόσμων.

ΦΥΤΟΛΟΓΙΟ

Συνεντεύξεις

Με την βάσιμη πεποίθηση πως υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάτι να πουν σε σχέση με οποιαδήποτε πτυχή του κοινωνικού βίου, σε αυτήν την υποενότητα του ιστοτόπου φιλοξενούνται οι απόψεις, οι θέσεις και τα έργα των μέσα από τα δικά τους λόγια.

ΦΥΤΟΛΟΓΙΟ

Παρενθέματα

Σε αυτήν την υποενότητα του ιστοτόπου γίνονται σύντομες ή και λιγότερο σύντομες αναφορές σε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που η ανάδειξή τους παρουσιάζει μεγάλο ή λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Γυναίκα στο περιβόλι με μαρούλια

Φρέσκα Άρθρα Κατηγορίας

Η Μαριάννα, οι Πανελλήνιες και η Ατσουμπαλίωση

Είναι ευχάριστο να καταστρέφεις τους νέους. Ένας τρόπος για να το πετύχεις, είναι να είσαι γονιός, μεσήλικας, με πρώιμη αρθρίτιδα και χρόνια δυσκοιλιότητα και να φαντασιώνεσαι πως θέλεις να τους προετοιμάσεις ώστε να μπουν στην άγρια αγορά εργασίας με ευνοϊκότερους όρους από εσένα.

Guillot Fils, Ο Άνθρωπος που Άλλαξε την Ιστορία της Τριανταφυλλιάς

Η ιστορία της τριανταφυλλιάς χωρίς αυτόν θα ήταν διαφορετική. Γιατί ο Guillot Fils (Υιός) ή Jean Baptiste André Guillot, όπως είναι το πλήρες όνομά του, κατάφερε να δημιουργήσει κάτι εξαιρετικά σημαντικό: το μακρινό 1867 εισήγαγε στην αγορά το πρώτο υβριδικό τριαντάφυλλο από σπόρο.

Bombino, Τραγουδοποιός, Κιθαρίστας και Τραγουδιστής

Ο σημαντικός καλλιτέχνης Bombino (Omara Moctar) είναι συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής. Τουαρέγκ στην καταγωγή, γεννήθηκε το 1980 στο Tidene του Νίγηρα, σε ένα στρατόπεδο προσφύγων, 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Agadez. Μετά την εξέγερση των Τουαρέγκ του 1990, ο Bombino εγκαταλείπει την χώρα, βρίσκοντας καταφύγιο στην γειτονική Αλγερία. Μαθαίνει κιθάρα…

Ο Χορευτής Λιούτζ Φέρστερ (Lutz Förster)

Ο Lutz Förster γεννήθηκε το 1953 στο Solingen της Γερμανίας. Ενώ σπούδαζε ακόμα χορό στο Folkwang School του Έσσεν, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Πίνα Μπάους η οποία και τον κάλεσε να συμμετάσχει στο Tanztheater Wuppertal για την παράσταση Sacre du Printemps του 1975, που χορογράφησε η ίδια. Από το 1978…

Ειδική Αγωγή και Γεωργική Εκπαίδευση – 2ο Μέρος

Με την παρουσίαση του δεύτερου μέρους ολοκληρώνεται το αφιέρωμα “Ειδική Αγωγή και Γεωργική Εκπαίδευση” μέσα από την αφήγηση του καλού μας φίλου, δάσκαλου Γιώργου (ή Μανώλη ή Θανάση) Ναούμη. Για τα κορίτσια που ξετρελλάθηκαν με το κάλλος του αρχετυπικού Μεσόγειου ανδρός, υποσχώμεθα ένα διαφορετικού χαρακτήρα αφιέρωμα στον Γιώργο, με εξαιρετική…

Ειδική Αγωγή και Γεωργική Εκπαίδευση

Πως μπορείς να παρουσιάσεις ένα θέμα το οποίο ολότελα αγνοείς; Ακόμα χειρότερα: πως μπορείς να παρουσιάσεις το σημαντικό έργο ενός φίλου χωρίς πρόδηλα η παρουσίαση αυτού του έργου να καταστεί μονομερές δοξαστικό και εγκώμιον; Η απάντηση είναι μάλλον απλή και συνοψίζεται σε μία λέξη: αντικειμενικά. Αντικειμενικά λοιπόν θα πούμε, πως…

Κοινοποίηση

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

Συμβουλές αλλά και προτροπές, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις είναι, σε γενικές γραμμές, ευπρόσδεκτες. Το εάν θα γίνουν και αποδεκτές είναι, σε γενικές γραμμές, μιά άλλη ιστορία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Η επιθυμία του περιηγητή του ιστοτόπου για ενίσχυση των άμισθων συντελεστών του είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Παρέχοντάς του το κουμπί της δωρεάς, τον βοηθούμε να το ασκήσει.

Close Menu