Καλλιέργειες

Καλλιέργειες

Κατάλληλο Έδαφος για την Καλλιέργεια του Λάχανου

Η παρουσίαση των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων που έχει το κατάλληλο έδαφος για την καλλιέργεια του Λάχανου αποτελούν το βασικό θέμα αυτού του άρθρου. Είναι το τρίτο της σειράς που είναι αφιερωμένη στην καλλιέργεια του Κεφαλωτού Λάχανου, δηλαδή του Brassica oleracea var. capitata - μιας σειράς η οποία ουδόλως πτοείται…

Κεφαλωτό Λάχανο – Κατάλληλο Κλίμα για την Καλλιέργεια του Λάχανου

Στο ερώτημα σχετικά με το ποιο είναι το κατάλληλο κλίμα για την καλλιέργεια του Λάχανου, φιλοδοξεί να δώσει μιαν απάντηση το άρθρο που ακολουθεί. Πρόκειται για το δεύτερο μιας ακόμα ατέλειωτης σειράς παντελώς άχρηστων άρθρων γύρω από το Κεφαλωτό Λάχανο (Brassica oleracea var. capitata).

Ο Πολλαπλασιασμός της Ρίγανης (Origanum vulgare subsp. hirtum)

Πολλαπλασιασμός της Ρίγανης. Μετά την τεράστια αναγνωστική αποτυχία που είχε το πρώτο μέρος του αφιερώματος στην καλλιέργεια της ρίγανης, συνεχίζουμε με αναπτερωμένο ηθικό παραδίδοντας το δεύτερο μέρος της σειράς, το οποίο φέρει τον σεμνό αλλά και ταυτόχρονα ευρηματικό τίτλο ‘Πολλαπλασιασμός της Ρίγανης’. Ως θέμα του έχει τις μεθόδους και τεχνικές…

H Καλλιέργεια της Ρίγανης – Κλίμα και Έδαφος για την Φύτευση του Origanum vulgare subsp.hirtum

Η καλλιέργεια της ρίγανης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και ένας βασικός λόγος γιαυτό, είναι η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των παραγόμενων προϊόντων της, δηλαδή και των υπέργειων μερών του φυτού αλλά και του αιθέριου ελαίου, το οποίο στην περίπτωση του Origanum vulgare subsp.hirtum είναι αρίστης ποιότητας.

Καλλιέργεια της Αλόης (Aloe vera) – 5. Η Φύτευση της Αλόης Βέρα

Ρισκάροντας να απωλέσουμε ακόμα και αυτούς τους δύο (2) τελευταίους και γενναίους αναγνώστες της “Καλλιέργειας”, αναρτούμε το 5ο άρθρο της σειράς για την Αλόη και την καλλιέργειά της, με τον ευρηματικό τίτλο “Η Φύτευση της Αλόης Βέρα”. Δραττόμενοι της ευκαιρίας, ομολογούμαι και το λάθος μας: εντέλει υπάρχουν σκευάσματα της Αλόης…

Καλλιέργεια της Αλόης (Aloe vera) – 4. Ο Πολλαπλασιασμός της Αλόης Βέρα

Κατόπιν πληθώρας παρακλήσεων από τους τέσσερις (4) συνεπείς αναγνώστες του αφιερώματος στην Αλόη βέρα, η συντακτική ομάδα της “Καλλιέργειας” παρουσιάζει με μεγάλη υπερηφάνεια, το 4ο μέρος της σειράς με τον χαριτωμένο τίτλο “Πολλαπλασιασμός της Αλόης βέρα”. Και μπορεί ο πολλαπλασιασμός της Αλόης βέρα να συντελεί στην αναπαραγωγή των φυτών της…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η χρήση του υλικού, όπου δεν αναφέρονται δικαιώματα τρίτων, είναι απολύτως ελεύθερη. Η διάδοση του, ενδεχομένως, χρήσιμη.

ΒΙΝΤΕΟ

Φυτεύοντας ή κάνοντας μιά τρύπα στο νερό; Όπως και να το δεί κανείς, το βέβαιο είναι πως το τεχνητό νησί, το Freedom Cove, που δημιούργησαν η κυρία Catherine King και ο κύριος Wayne Adams στον Καναδά, περιλαμβάνει πάμπολλα φυτά, λαχανόκηπο και τέσσερα θερμοκήπια. Όσο για την τρύπα, ναι και αυτή υπάρχει. Για ψάρεμα από το σαλόνι.

Συμβουλές αλλά και προτροπές, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις είναι, σε γενικές γραμμές, ευπρόσδεκτες. Το εάν θα γίνουν και αποδεκτές είναι, σε γενικές γραμμές, μιά άλλη ιστορία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Η επιθυμία του περιηγητή του ιστοτόπου για ενίσχυση των άμισθων συντελεστών του είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Παρέχοντάς του το κουμπί της δωρεάς, τον βοηθούμε να το ασκήσει.

Close Menu